Back to All Events

ONLINE RADIONICA • DIGITALNO SAMOIZDAVAŠTVO ZA KREATIVCE


Praktičan uvod u samostalnu izradu, objavu i distribuciju e-knjiga za freelancere: pisce, prevoditelje, crtače, dizajnere, blogere... i sve ostale kreativce

Digitalno samoizdavaštvo za kreativce

Tehnologija konstantno unosi promjene u suvremeni stvaralački rad. Ne samo u aspektu praktičnog dijela kreativnog procesa, već i u sferi plasmana i distribucije.

U svega nekoliko godina, digitalno samoizdavaštvo prometnulo se od ružnog pačeta do neophodne vještine kojom kreativci mogu, i moraju vladati, žele li učinkovito upravljati intelektualnim vlasništvom stvorenim vlastitim radom.

Želiš li konce držati u svojim rukama, digitalno samoizdavaštvo omogućava upravo to. Uostalom, prema izvještaju za 2016. godinu, gotovo pola (42%) od ukupnih prodanih beletrističkih naslova na američkom tržištu autori su publicirali samostalno, bez uključivanja nakladnika. 

Bez obzira živiš li u Brazilu, Hrvatskoj ili na Kamčatki, elektroničku, audio ili print on demand knjigu možeš objaviti na Amazonu i ostalim servisima (Google Play, iBooks, Barnes&Noble, Kobo...) u manje od deset minuta. Online alati omogućavaju da cijeli proces izvedeš brzo i lako, bez drugih troškova osim ulaganja vlastitog vremena i rada. 

Uostalom, digitalno samoizdavaštvo stvarno nije komplicirano. Uz malo guglanja, sve možeš naučiti online. Kreni od Alliance of Independent Authors jer je tempo promjena u digitalnom samoizdavaštvu rapidan, a Alijansa u pravilu nudi najsvježije informacije.

Ako ti se pak više sviđa ideja da brzo pohvataš osnove, a odgovara ti moj način promišljanja i rada, predbilježi se za online radionicu kroz koju ćeš sve korake savladati gledajući preko mog ramena:

  • kako napraviti relevantno istraživanje prije objave naslova
  • kako i zašto napraviti studiju pozicioniranja (kategorije, ključne riječi, meta podaci)
  • kako samostalno izraditi odgovarajuću naslovnicu koristeći besplatne online alate
  • kako samostalno formatirati e-knjigu ili e-slikovnicu koristeći besplatne online alate
  • koje distribucijske kanale odabrati
  • na što sve obratiti pažnju pri samom publiciranju e-knjige

Radionicu je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica.