Back to All Events

ZAGREB • MEĐUNARODNI DAN MUZEJA • PISANJE JE RAD

Kakve je sve promjene digitalna tehnologija unijela u suvremeni stvaralački rad? Ne samo u aspektu praktičnog dijela stvaralačkog procesa, već i u sferi plasmana i distribucije?

Zanimaju li te ove teme, dođi na demonstracijsko predavanje o digitalnom samoizdavaštvu u četvrtak, 18. svibnja 2017., u 18 sati u Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, Dolac 8 u Zagrebu, u organizaciji Centra za ženske studije, a koje se odvija kao dio programa Međunarodnog dana muzeja. Ulaz je slobodan. 

Fokus predavanja osvrt je na praktični aspekt suvremenog digitalnog samoizdavaštva, pri čemu autori preuzimaju nakladničke aktivnosti i zadatke. Taj se proces na prvi pogled čini kompliciranim, no s recentnim online alatima može se odraditi brzo, lako i bez materijalnih troškova, ulažući samo vlastiti rad i spremnost za istraživanje i učenje. 

Kako ne bi sve ostalo na teoriji, tijekom demo predavanja ćemo jedan rukopis prebaciti u formate .epub i .mobi, dodati naslovnicu, meta podatke i zatim lansirati e-knjigu kao prednarudžbu na platformama iBooks, Kobo i ostalim online knjižarama koje podržavaju izdanja na hvatskom jeziku.

Nadam se da će te boravak u Zagorkinoj „vlastitoj sobi“ inspirirati da se odvažiš plasirati svoj autorski rad u virtualni prostor i učiniš ga dostupnim širokoj publici.

Vidimo se u četvrtak, 18. svibnja 2017., u 18 sati u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8 u Zagrebu!


Demo predavanje održat će Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica. Kao članica udruge Radiona.org sudjeluje u razvoju domaće DIY kulture, strastveno se baveći problematikom participativnog učenja te demistificiranja tehnologije u svrhu proaktivnog i kreativnog korištenja.