Back to All Events

ZAGREB • STRUJNI KRUG KAO MODNI DODATAK

Voliš kreativne i šašave modne dodatke? Dođi u Tehnički muzej i okušaj se u izradi jednostavnih, a efektnih ukrasa od blinkajućih LED dioda.

Irena Krčelić Radionica Strujni krug kao modni dodatak Tehnički muzej 2017

U srijedu, 28. lipnja, u 12 sati, dođi u Tehnički muzej, Savska cesta 18 u Zagrebu i sudjeluj u jednosatnoj radionici elektroničkih modnih ukrasa.

Radionica može primiti do osmero sudionika, pa se svakako predbilježi na email kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili nazovi na broj 01/4881-643 ili pošalji sms na 091 573-0082.

NAPOMENA: Radionica je popunjena!

Ulaz je slobodan uz muzejsku ulaznicu (10 kuna). Sav materijal je osiguran, no slobodno ponesi stare majice, torbe spremne za otpis ili kojekakve ukrase koje ti neće biti žao demontirati.

Što te očekuje?

Očekuje te opuštena atmosfera i kreativna igra sa strujnim krugovima kao jednostavnim modnim dodacima. Nije ti potrebno nikakvo predznanje, nema veze ako jedva znaš zašiti gumb, tehnički ti nikad nije išao od ruke, a satove fizike zbilja ne možeš uvrstiti na listu omiljenih. Važna je samo radoznalost i želja da isprobaš nešto novo.

Koristit ćemo posve nezahtjevne kompomente: LED diode, gumbić baterije, provodljiv konac, provodljivu boju i slične zezalice, pa eksperimentirajući s njima otkriti na koje sve načine možemo ugraditi LED diode u odjevni predmet, a da svijetle i blinkaju.

Tko će voditi radionicu?

Radionicu je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica. Osim što piše, Irena kao članica udruge Radiona.org sudjeluje u razvoju domaće DIY kulture i uživa u svim aspektima demistificiranja tehnologije u svrhu proaktivnog i kreativnog korištenja.

Jedna patrona za lijepljenje + dvije LEDice + dvije gumbić baterije = svijetleći štapić! Radionica Strujni krug kao modni dodatak  Tehnički muzej , Zagreb 2017.

Jedna patrona za lijepljenje + dvije LEDice + dvije gumbić baterije = svijetleći štapić!
Radionica Strujni krug kao modni dodatak Tehnički muzej, Zagreb 2017.

Gumbić bateriju smo s LEDicom spojili provodljivom bojom. Radionica Strujni krug kao modni dodatak  Tehnički muzej , Zagreb 2017.

Gumbić bateriju smo s LEDicom spojili provodljivom bojom.
Radionica Strujni krug kao modni dodatak Tehnički muzej, Zagreb 2017.