Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: Counterpart

  • Radna soba Terrible Creations 10 Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Otkrivši da radi za organizaciju koja čuva prolaz u paralelnu dimenziju, činovnik se nađe suočen s vlastitim dvojnikom u srcu razorne spletke.

Gledaonica je namijenjena svima koje zanima televizijska scenaristika, bez obzira pišete li, namjeravate pisati ili samo guštate u TV serijama. 

Ove subote, 21. travnja 2018., od 17 sati, gledamo prvu epizodu serijala Counterpart čiji scenarij potpisuje Justin Marks, i to u ležernoj atmosferi radne sobe Terrible Creations, Podolje 10 (minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj) u Zagrebu. 

Dođite.
Ugrabite fotelju. 
Naučite gledati scenarije.
Pišite serije kakve želite gledati.

Upad na gledaonicu je besplatan, a prethodna najava nije potrebna.

Gledaonice započinjemo gledanjem završetka prve epizode, a zatim razgovaramo o tome što struktura kraja govori o početku i sredini priče. Glavne linije radnje složimo u dramsku križaljku, izmišljajući sve što nam nije poznato i zajednički osmišljavamo cijelu priču.

Na kraju epizodu pogledamo od početka i provjeravamo jesmo li što propustili, oko čega se nekad složimo, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica.