Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: Hatufim

  • Radna soba Terrible Creations 10 Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Nakon 17 godina zatočeništva, trojica se taoca vraćaju kući. Dvojica na nogama, jedan u sanduku. Kojem će se od njih posrećiti povratak u takozvani normalan život?


Ove subote nastavljamo s temom povratka. Nakon francuske serije Les Revenants koja se bavi povratkom mrtvaca i njihovim nastojanjima da nakon izlaska iz groba nastave mirno žvijeti, ove subote gledamo pilotku izraelske serije Hatufim i bavimo se razradom priče o povratku taoca nakon dvije dekade talačke krize i zatočeništva te njihovom pokušaju povratka u tzv. normalan život. 

Prvu epizodu serijala Hatufim koju scenaristički potpisuje Gideon Raff gledamo od kraja prema početku u ležernoj atmosferi radne sobe Terrible Creations, Podolje 10 (minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj) u Zagrebu. 

Upad je slobodan. Dobrodošli!

OVAJ, ONAJ... PRVI PUT DOLAZIM NA GLEDAONICU. KAKO TO IZGLEDA?

Ležerno.

Krećemo tako što pogledamo kraj epizode, i to tako da svako malo zastajemo i pokušavamo se snaći u priči, pa nabadamo naslijepo što se to junacima zapravo događa. 

Onda porazgovaramo o tome što kraj govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih uključenih.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić.