Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: Lucifer

  • Radna soba Terrible Creations 10 Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Dosadilo mu je gospodariti paklom, pa se preselio u Los Angeles, otvorio noćni klub i udružio snage s detektivkom imunom na njegove čari. Ah, Lucifer.

Lucifer Morningstar, gospodar Pakla u ostavci, junak kojeg su osmislili Neil Gaiman, Sam Kieth i Mike Dringenberg isprva se pojavljuje u kultnom ciklusu stripova The Sandman, a kasnije širi prostor djelovanja i osviće kao junak vlastitog stripa Lucifer kojeg raspisuje Mike Carey.

Prvu epizodu serije Lucifer scenaristički potpisuje Tom Kapinos, a mi je gledamo s posebnim ostvrom na Bibliju, radni dokument koji opisuje premisu, zaplet, likove.., i sve ostale potrebne elemente TV serije. Sve to u ležernoj atmosferi radne sobe Terrible Creations, Podolje 10 /// minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj /// u Zagrebu. 

Upad je slobodan. Dobrodošli & naoštrite olovke!

OVAJ, ONAJ... PRVI PUT DOLAZIM NA GLEDAONICU. KAKO TO IZGLEDA?

Ležerno.

Obično krećemo tako što pogledamo kraj epizode, i to tako da svako malo zastajemo i pokušavamo se snaći u priči, pa nabadamo naslijepo što se to junacima zapravo događa. 

Onda porazgovaramo o tome što kraj govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih uključenih.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić.