Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: Orphan Black

  • Gejmerski caffe Crni mačak Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Što da radiš kad naletiš na vlastitog dvojnika, a onda otkrijete da vas ima još? Ove se subote bavimo borbom klonova za svoje mjesto pod suncem.

Kao javni dio programa SFenarističke radionice, gledaonica je namijenjena svima koje zanima televizijska scenaristika, bez obzira pišete li, namjeravate pisati ili samo guštate u TV serijama. 

Ove subote, 14. travnja 2018., od 17 sati, gledamo prvu epizodu serije Orphan Blacka, čiji scenarij potpisuje Graeme Manson, i to u ležernoj atmosferi gejmerskog caffea Crni mačak, Podolje 10 (minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj) u Zagrebu. 

Navratite.
Ugrabite fotelju. 
Naučite gledati scenarije.
Pišite serije kakve želite gledati.

Upad na gledaonicu je besplatan, a prethodna najava nije potrebna.

Gledaonice počinjemo tako što odgledamo kraj epizode i razgovaramo o tome što nam on govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih junaka.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica.