Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: Outlander

  • Radna soba Terrible Creations 10 Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Kako se riješiti supruga? Snom svake žene udane duže od pet minuta bavimo se ove subote i pratimo junakinju koju vremenski portal riješi bračnih, a uvalja u sve moguće druge probleme.

Nakon završetka II. svjetskog rata, Claire i Frank polaze na putovanje u Škotsku ne bi li se ponovno zbližili. Umjesto da ih idilični krajolik poveže, nju proguta vremenski portal i vrati u 18. stoljeće, dvjesto godina daleko od supruga, ravno u naručje uzbudljivijeg muškaraca.

Prvu epizodu serijala Outlander koju prema romanima Diane Gabaldon scenaristički potpisuje Ronald B. Moore (Star Trek, Battlestar Galactica) gledamo u ležernoj atmosferi radne sobe Terrible Creations, Podolje 10 /// minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj /// u Zagrebu. 

Upad je slobodan. Dobrodošli!

OVAJ, ONAJ... PRVI PUT DOLAZIM NA GLEDAONICU. KAKO TO IZGLEDA?

Ležerno.

Obično krećemo tako što pogledamo kraj epizode, i to tako da svako malo zastajemo i pokušavamo se snaći u priči, pa nabadamo naslijepo što se to junacima zapravo događa. 

Onda porazgovaramo o tome što kraj govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih uključenih.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić.