Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: Ozark

  • Radna soba Terrible Creations 10 Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Ono kad u isti dan otkriješ da ti žena nabija rogove, a poslovni partner s obje ruke potkrada narko kartel za čije ste pranje novca zajednički zaduženi. Auč. 

Scenarij prve epizode serije Ozark potpisuje Bill Dubuque, priču je s njim osmislio Mark Williams, a mi je gledamo s posebnim ostvrom na Bibliju, radni dokument koji opisuje premisu, zaplet, likove.., i sve ostale potrebne elemente TV serije. Sve to u ležernoj atmosferi radne sobe Terrible Creations, Podolje 10 /// minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj /// u Zagrebu. 

Upad je slobodan. Dobrodošli & naoštrite olovke!

OVAJ, ONAJ... PRVI PUT DOLAZIM NA GLEDAONICU. KAKO TO IZGLEDA?

Ležerno.

Obično krećemo tako što pogledamo kraj epizode, i to tako da svako malo zastajemo i pokušavamo se snaći u priči, pa nabadamo naslijepo što se to junacima zapravo događa. 

Onda porazgovaramo o tome što kraj govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih uključenih.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić.