Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: The Handmaid's Tale

  • Radna soba Terrible Creations 10 Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Ako još niste pogledali distopiju Sluškinjina priča, sad je pravo vrijeme da navratite na scenarističku gledaonicu i nadoknadite propušteno.

Gledaonica je namijenjena svima koje zanima televizijska scenaristika, bez obzira pišete li, namjeravate pisati ili samo guštate u TV serijama. 

Ove subote, 5. svibnja 2018., od 17 sati, gledamo prvu epizodu serijala The Handmaid's Tale, čiji scenarij potpisuju Ilene Chaiken i Bruce Miller, a prema romanu Margaret Atwood, i to u ležernoj atmosferi radne sobe Terrible Creations, Podolje 10 (minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj) u Zagrebu. 

Navratite.
Ugrabite fotelju. 
Naučite gledati scenarije.
Pišite serije kakve želite gledati.

Upad na gledaonicu je besplatan, a prethodna najava nije potrebna.

Gledaonice počinjemo tako što odgledamo kraj epizode i razgovaramo o tome što nam on govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih junaka.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica.