Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: The Man in the High Castle

  • Gejmerski caffe Crni mačak Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Saveznici su izgubili, a Njemačka i Japan izašli iz II. svjetskog rata kao pobjednici, premisa je priče koju rastavljamo i sastavljamo ove subote.

Kao javni dio programa SFenarističke radionice, gledaonica je namijenjena svima koje zanima televizijska scenaristika, bez obzira pišete li, namjeravate pisati ili samo guštate u TV serijama. 

Ove subote, 7. travnja 2018., od 17 sati, gledamo prvu epizodu serijala The Man in the High Castle čiji scenarij potpisuje Frank Spotnitz, i to u ležernoj atmosferi gejmerskog caffea Crni mačak, Podolje 10 (minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj) u Zagrebu. 

Navratite.
Ugrabite fotelju. 
Naučite gledati scenarije.
Pišite serije kakve želite gledati.

Upad na gledaonicu je besplatan, a prethodna najava nije potrebna.

Gledaonice počinjemo tako što odgledamo kraj epizode i razgovaramo o tome što nam on govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih junaka.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica.