Back to All Events

ZAGREB • SCENARISTIČKA GLEDAONICA: El ministerio del tiempo

  • Radna soba Terrible Creations 10 Podolje Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Croatia (map)

Tri agenta tajne obavještajne službe čuvaju španjolsku povijest od napada ekipe koja pokušava manipulirati prošlost... u vlastitu korist. 

Ove subote, 12. svibnja 2018. od 17 sati bavimo se poslovima Ministarstva branitelja španjolskog ugleda i općeg nacionalnog ponosa te pratimo pilotku serijala El ministerio del tiempo čiji scenarij potpisuju braća Pablo i Javier Olivares, i to u ležernoj atmosferi radne sobe Terrible Creations, Podolje 10 (minuta pješke od Ilice prema Vinogradskoj) u Zagrebu.

Gledaonica je namijenjena svima koje zanima televizijska scenaristika, bez obzira pišete li, namjeravate pisati ili samo guštate u TV serijama.  

Navratite.
Ugrabite fotelju. 
Naučite gledati scenarije.
Pišite serije kakve želite gledati.

Upad na gledaonicu je besplatan, a prethodna najava nije potrebna.

Gledaonice počinjemo tako što odgledamo kraj epizode i razgovaramo o tome što nam on govori o mogućem početku i sredini. Zatim izmislimo cijelu priču i posložimo je u dramsku križaljku tako da dobijemo skicu sukoba svih junaka.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu epizode da provjerimo jesmo li sve dobro pogodili. Pri tome se nekad potapšemo po leđima, nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale.

Program je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica.