Back to All Events

ZAGREB • Scenaristička radna soba: Svi Kalaševi konji

  • Impact Hub 70E Vlaška ulica Zagreb, 10000 Croatia (map)
Scenaristicki laboratorij Writers room Impact Hub Zagreb Irena Krcelic.jpg

WRITERS’ ROOM

SCENARISTIČKA RADNA SOBA

Svi Kaleševi konji Dubravke Majić Misir krimi je priča od osam jednosatnih epizoda, a prati učitelja jahanja Kalaša (47), ratnog veterana, bivšeg specijalca, PTSP-ovca, koji pokušava vratiti povjerenje i ljubav kćeri Jelene (17) uslijed dramatičnih događaja koji razbijaju iluzije i laži isprepletene oko njegovog života.

Kalaševa prva supruga, Jelenina majka, stradala je prije deset godina pod nerazjašnjenim okolnostima, a sada, nakon pijane noći, Kalaš biva priveden jer mu je druga, nevjenčana supruga Ana pronađena mrtva. Sve upućuje na to da ju je Kalaš ubio u trenutku kad ga je odlučila ostaviti. Njegova kći Jelena je u to uvjerena i spremna je svjedočiti protiv oca, čak i on sam misli da je ubojica, samo što se ničega ne može sjetiti…

Ove subote pretrest ćemo priču i strukturu Svih Kalaševih konja na način da se svaki sudionik bavi jednom epizodom koju korigira i proširuje u skladu s ranije dobivenim uputama.

GDJE, KADA I KAKO RADIMO?

Okupljamo se od 16.45 sati u Impact Hubu, Vlaška 70E u Zagrebu.

S radom krećemo u 17 sati kad se vrata zaključavaju - tko je došao, došao je. Tijekom dva sata rješavamo zadatke koje je unaprijed podijelila autorica priče.

Završavamo u 19 sati, nakon čega obično slijedi druženje uz šank.

KAKO SE PRIKLJUČITI?

Radna mjesta scenarističke sobe Svi Kalaševi konji su popunjena. S preuzetim zadatkom u GDocu ujedno vam je i rezervirano mjesto. Vidimo se u subotu u 17 sati!

Želite li sudjelovati kao promatrači, kliknite i zabezecirajte fotelju najkasnije do četvrtka u 20 sati.

Program Scenarističke radne sobe je osmislila i vodi Irena Krčelić.

Scenaristicka-radna-soba-Hostel-Kalifornija-Session-2.jpg.jpg

HOSTEL KALIFORNIJA

SCENARISTIČKA RADNA SOBA